Закордонний паспорт можна оформити лише у міграційній службі

Державна міграційна служба закликає громадян не користуватися послугами сумнівних посередників, які пропонують посприяти в оформленні закордонного паспорта за певну фінансову винагороду. Жодна організація в Україні, окрімДержавної міграційної служби України, не наділена повноваженнями щодо оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

 Із запровадженням біометричних паспортів активізувалися шахраї та фірми-посередники, які пропонують «прискорити» оформлення закордонного паспорта або ж взагалі оформити цей документ без вашої особистої присутності. Співпраця із ними закінчується звичайним оформленням документа у міграційній службі у встановлений законодавством строк – це у кращому випадку, у гіршому – втратою коштів і неотриманням документа.

На своїх сайтах шахраї пишуть, що нібито є офіційними партнерами Державної міграційної служби України, або ж Державного підприємства «Документ», однак ані міграційна служба, ані ДП «Документ» не співпрацюють з питань оформлення паспорта для виїзду за кордон з жодними приватними компаніями.

 Аби оформити закордонний паспорт, необхідно особисто звернутися до найближчого підрозділу міграційної служби. Не спокушайтеся на пропозицію оформити документ без вашої присутності – це зробити не можливо. Тільки працівники міграційної служби здійснюють фотографування, сканування підпису та відбитків пальців рук особи, яка оформляє закордонний паспорт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com