На Тернопільщині шукають тих, хто “косить” від призову до армії

повісткаВ Головному управлінні Національної поліції відбулася селекторна нарада, ініційована головою обласної державної адміністрації за участю представників обласного та районних комісаріатів, заступника керівника обласного управління СБУ, керівників та заступників обласної та районних адміністрацій, представників поліції. Головне завдання зібрання – забезпечення виконання Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», стан взаємодії між підрозділами, на яких законодавством покладені обов’язки проведення призовної кампанії.

П’ятого травня розпочали роботу призовні комісії. Жителів Тернопільщини, котрим 18-27 років чекають у військових комісаріатах. Проте, як коментує ситуацію військовий комісар Тернопільського обласного військкомату, полковник Володимир Катинський, молоді люди не поспішають виконувати свій конституційний обов’язок. Аби призовна кампанія відбулася, працюватимуть усі – від військкоматів до органів місцевого самоврядування та правоохоронних структур.

Завдання поліції у цьому процесі визначені частиною третьою статті 38 ЗУ «Про військовий обов’язок і військову службу». Поліцейські у встановленому законом порядку зобов’язані за зверненнями військових комісаріатів або органів місцевого самоврядування, що ведуть військовий облік, проводити розшук, затримання і доставку до військових комісаріатів громадян, котрі ухиляються від виконання військового обов’язку, а також надсилати відомості про випадки виявлення громадян, які не перебувають, проте повинні перебувати на військовому обліку.

З цією метою у всіх районах та в обласному центрі проводитимуться відповідні рейди. Перші результати відпрацювання уже мають співробітники Збаразького відділення поліції. Вчора поліцейські виявили чотирьох осіб, котрі ухилялися від призову.

– Щоб уникнути ганебних випадків розшуку, а надалі ще й притягнення до адміністративної відповідальності, вкотре закликаю всіх чоловіків призивного віку з’явитися до військового комісаріату, — наголосив Володимир Катинський.

Степан Барна запевнив, що виконання вимог призовної кампанії – це спільна відповідальність. З Тернопільщини до лав Збройних сил України має вступити 489 осіб, а до призовних комісій зобов’язані з’явитися 16,5 тисяч жителів Тернопільської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com