Скільки коштує «випускний» у садочках?

садочокНастала гаряча пора випускних. Переймаються цим питанням не тільки одинадцятикласники, а й навіть батьки вихованців бережанських дитячих садочків!

І хоча керівництво міських дошкільних навчальних закладів жодних подарунків не вимагає – занадто активні батьки купують їх самі…

Сайт Бережани і Бережанщина» проаналізував скільки коштує зібрати дитину до т.з. «випускного», якщо повестися на забаганки окремих активних батьків.

Послуги фотографа в залежності від альбому- від 90 до 200 грн. з дитини, відеооператора до 1000 грн. за зйомку і на бажання батьків ще диск.

А тут починається найцікавіше: з ініціативи батьків потрібно віддячитись працівникам садочку. Тут цифри зовсім інші – від 1000 до 2000 грн. потрібно покласти у конверт кожному вихователю і трошки менше няні, це приблизно 2,500-4000 грн. з групи у якій навчається дитина. Далі ще цікавіше: потрібно подякувати обслуговуючому персоналу, які готували, прибирали, прали, лікували і керували… Цукерки, квіти і можливо конверти для них обійдуться в 500-1000 грн. з групи. Також потрібно залишити “щось” після себе, наприклад подарунок для групи у вигляді іграшок чи меблів або зробити ремонт. Це обійдеться ще у 1000-2000 грн з групи.

І нарешті солодкий стіл або ресторан обійдеться від 50 до 300 грн з присутнього.

І того  батькам кожного випускника потрібно здати в садок від 400 до 900 грн, а ще потрібно гарно одягнути своє чадо, щоби не було гіршим від інших. На платтячко чи костюм та взуття можна витратити як мінімум 1000-2000 грн, а дівчаткам ще й на зачіску.

Загалом випускний обійдеться як мінімум в 2000 грн, а це вже більше, ніж наші бережанські зарплати. І незрозуміло, чи вартує такі гроші витрачати на це і для КОГО, бо здебільшого кошти йдуть не на ВАШУ дитину…

Але ми не можемо інакше, бо що ми гірші за інших?

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com