Військкомати Тернопільщини кличуть на роботу

арміяНа Тернопільщині триває набір бажаючих служити в Збройних Силах України за контрактом. У законодавство були внесені деякі зміни, і тепер ті, хто проходив військову службу в зоні проведення АТО мають можливість укладати контракт безпосередньо у військових частинах без проходження підготовки у навчальних центрах, як це було раніше.

Про це повідомив військовий комісар Тернопільського обласного військкомату полковник Володимир Катинський.

– Є відповідна директива начальника Генштабу, де чітко написано, що «військовозобов’язаним, які були звільнені з військової служби, мають досвід проходження служби в АТО, відібрані для бойових частин дозволяється здійснювати відбір у військову частину і підписувати контракт безпосередньо з командиром частини після надання його письмової згоди, – зачитав обласний військовий комісар. – Можуть не йти в навчальні центри, а так само заключати контракт з бойовими військовими частинами або іншими військовими частинами ті, хто планує проходити службу на посадах медичної, ветеринарної, фінансової служб, нетаємного діловодства, фізичної підготовки і спору, а також музичного мистецтва. Також кандидати з відповідною спеціальною підготовкою та освітою на посадах з ремонту і обслуговування ракетно-артилерійського озброєння, автомобільної, бронетанкової техніки, ракет і боєприпасів.

Він також наголосив, що у Тернополі в артилерійській бригаді є відповідні вакантні посади. Ремонтні спеціальності – 84, медичні – 15, діловодів – 2, музикантів – 4. Сюди можуть йти люди без досвіду і участі в бойових діях, які мають військово-облікову спеціальність і готові служити в бригаді, повідомляє Тернопільський обласний військовий комісаріат.

У Бережанах: медичних – 5, ремонтних – 33. Ті хто відслужив, і бажають пов’язати подальше життя з ЗСУ і служити в 44-ій бригаді, командир дає письмову згоду, а військовий комісаріат готує документи і йде підписання контракту без навчального центру, без навчальних військових частин.

Крім цього, у військових частинах області є ще інші вакантні посади. Для тернопільської артилерійської бригади: номера обслуг, навідники – 235, водії – 250, розвідники – 45, головні сержанти – 16, кухарі – 15, начальники радіостанцій – 10, командири відділень – 90, зв’язківці – 70, начальники складів і сховищ – 30, інструкторів – 13, такелажників – 5.

У Бережанах в першу чергу комплектування йде у бойові військові підрозділи. На сьогодні вакантні такі посади: водіїв – 330, головних сержантів – 12, кухарів пекарів – 51, начальників радіостанцій – 3, зв’язківців – 12, командирів відділень – 34, начальників сховища або комірників – 15, стрільців – 21.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com