Танцюристи з Тернопільщини вибороли золото на «ART DANCE 2016». Фото

207427a500244066b6f31437a14d53b9 У Чернівцяхі відбувся  ІІ Всеукраїнський чемпіонат з хореографічного мистецтва «ART DANCE 2016».

У ньому взяли участь понад 50 танцювальних колективів з усієї України у різних номінаціях: народний танець, народна стилізація, класичний танець, сучасний танець ( джаз, модерн, контепорарі та інші ), вуличний танець (брейк-данс, хіп-хоп, джаз-фанк), східний танець, естрадний танець, естрадно-спортивний танець, спортивно-бальний танець тощо.

Метою проведення танцювальних змагань є розвиток та популяризація хореографічного мистецтва в Україні, залучення дітей та молоді до вивчення хореографії, а також пропаганда здорового способу життя та залучення громадськості до краси танцю, знайомство з тенденціями його становлення в Україні та за кордоном, розробка міжнародних творчих зв’язків між танцюристами і фахівцями  у сфері хореографії.

Мистецькими суддями чемпіонату стали: Андрій Дикий – танцюрист, хореограф-постановник проекту «Танцюють всі», чемпіон України з латино-американських бальних танців; Ілля Падзина – кандидат у майстри спорту з бальних танців, суперфіналіст шоу «Танцюють всі-7;  Марія Козлова – переможниця телешоу «Танці без правил», педагог-хореограф; Світлана Кузьменко  – суддя міжнародної категорії, продюсер, режисер-постановник, хореограф;  Тетяна Любко –  голова циклової комісії хореографічних дисциплін Чернівецького обласного училища мистецтв імені С. Воробкевича. Суддівське журі переглянуло та оцінило 120 хореографічних композицій.

1df685ee6421b08e18527a67d3799d12
Учасниками цього Чемпіонату стали три танцювальні колективи з Кременця: народний аматорський ансамбль танцю «Орієнталь» Кременецького РБК (керівник Іванна Запольська), а також зразковий аматорський ансамбль танцю «Барвінок» Кременецького РБК і художній народний ансамбль танцю «Горлиця» Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка (керівник Андрій Медецький).

Обидва колективи, очолювані членом Національної спілки хореографів України Андрієм Медецьким, стали золотими призерами Чемпіонату: у номінації «Народний танець» середня група танцювального колективу «Барвінок» представила український танець «Козачок», а солісти ансамблю танцю «Горлиця» Євген Найчук та Ірина Поліщук перемогли з польським народним танцем «Куявяк з обереком».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com