Рік тому в зоні АТО загинув Герой з Тернопільщини…

Приймак АТОМинає рік, відколи трагічна звістка облетіла Зборівщину…

Того трагічного травневого дня 32-річний Василь Приймак, житель села Білокриниця, загинув від снайперської кулі під Красноармійськом Донецької області. Куля влучила в голову і пройшла навиліт. Він стояв у караулі, з якого, на жаль, не повернувся…

Василь Приймак був військовослужбовцем. Після закінчення Зборівського технічного коледжу, де здобув фах електромонтера, у 2001-ому році його призвали до армії. Служив у військовій частині у Львові. Там і залишився на контрактній основі, а у 2008-ому перевели до міста Жовква (Львівська область). Звідти й вирушив на війну вранці 25 січня. У званні сержанта служив автомеханіком у 66-ій аеромобільній бригаді.

Урічницю смерті патріота, о. Григорій Єдинорович відслужив у церкві Чесного Хреста заупокійну службу Божу. З квітами і лампадами прийшли до могили вшанувати світлу пам’ять молодого бійця батьки, родичі, друзі, вдячні односельчани, церковний хор, вчителі та учні Оліївської ЗОШ ІІІст., в якій навчався Василь Приймак.

Висловити слова вдячності, підтримки і співчуття родині прибули також голова Зборівської райдержадміністрації Ігор Яворський та його заступник Олександр Парацій.

1.2
Поклавши квіти та запаливши лампаду пам’яті на могилі, представники влади у молитві згадали бійця.
Посадовці поспілкувались із батьками героя. «Найперше наше завдання – це допомагати таким сім’ям як Ваша. Василь- наш герой, в його серці палала любов до рідного народу, рідної землі. Він довіку буде прикладом мужності, справжнього патріотизму, героїзму для сучасників та майбутніх поколінь. Адже віддав найцінніше, що у нього було – своє життя за мир і спокій, свободу і гідне майбутнє українців. А влада району завжди сприятиме у вирішенні всіх ваших проблем та потреб», – звернувся до батьків Ігор Богданович.

Батько та мати з теплотою та любов’ю згадували сина – як ріс чемним і спокійним хлопчиком, навчався в сільській школі, як мріяв стати військовим. Мрія Василя збулася і він до кінця залишався вірним військовій присязі, вірним неньці-Україні.
На теперішній час батько Василя Приймака готує пакет документів на оформлення земельної ділянки, але справа просувається доволі повільно. Ігор Богданович запевнив, що це питання перебуватиме на його особистому контролі. Очільник району доручив своєму заступнику Олександрові Парацію з’ясувати на якому етапі зараз перебуває дана справа.
Не забувають свого Героя односельчани. Так, 24 травня на базі Оліївської ЗОШ І-ІІІст. відбудеться захід, присвячений пам’яті їхнього земляка – патріота. У рамках цього заходу на Кубок Василя Приймака зіграють у міні-футбол дві команди Оліївської та команда Беримівської шкіл.
Дивлячись на фотографію молодого захисника України, ловимо себе на думці: скільки добра міг би зробити цей юнак для своєї сім’ї, для родини. Але він вибрав смерть за Вітчизну – пішов з життя молодим, у розквіті сил…
Таким він залишиться в нашій пам’яті. Назавжди…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com