Убитому активісту з Тернопільщини неодноразово погрожували, – поліція

ВащенкоУбитому депутату Кременецької міськради Віталію Ващенку неодноразово погрожували. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” заявив спікер Нацполіції в Тернопільській області Сергій Крета.

За його словами, поліція зараз розглядає кілька версій цього злочину.

“Одна з версій – політична і громадська діяльність. Він був і членом громадської організації “Народна Рада”, він був і в люстраційному комітеті, він був депутатом Кременецької міської ради… У нього були вороги. Останнім часом також була інформація, що йому неодноразово погрожували. Є версія підприємницької діяльності, оскільки він займався бізнесом”, – сказав він.

При цьому в поліції виключають версію пограбування, оскільки всі його особисті речі залишилися на місці.

“На місці злочину засвітилася машина з номерами Чернівецької області, оперативники відпрацьовують цю версію, перевіряють камери спостереження. Задіяні кілька райвідділів поліції і практично всі оперативники”, – додав він.

Нагадаємо, що 26 травня близько 23 години двоє невідомих побили депутата. Він помер в реанімаційному відділенні лікарні. Попередній діагноз – “рани голови, черепно-мозкова травма, політравма грудей”. Тіло направлено на розтин.

За фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого (ч. 1 ст. 121 КК), розпочато кримінальне провадження.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com