В Тернополі водій збив собаку: шокуюче відео!

собакаШокуюче відео виклали користувачі у соціальній мережі. На відео видно, як іномарка на пішохідному переході, що на вулиці Живова, переїхала собаку та навіть не зупинилась.  Першим, хто підбіг до тварини – чорнява собачка, а вже потім люди забрали травмованого пса з проїжджої частини.

Якщо інцидент зі збитою собакою трактуватимуть як ДТП, то потрібна заява від власника тварини, що він зазнав збитків. Причому у власника мали б бути документи на тварину. Немає заяви – нема підтвердження, що власнику нанесли збитки. Так пояснив начальник управління патрульної поліції у Тернополі Володимир Струк.

– Якщо трактуватимуть як жорстоке поводження з тваринами – це кримінальний блок, яким займається головне управління нацполіції в області, – каже Володимир Струк. – Якщо слідчі будуть займатись питаннями жорстокого поводження з тваринами і дадуть нам орієнтування – ми шукатимемо водія.

У головному управлінні нацполіції в області повідомили, в них немає інформації про цей злочин.

– За публікаціями в ЗМІ дана подія буде зареєстрована в журналі єдиного обліку про скоєні злочини та правопорушення, – повідомив 20minut.ua начальник сектору комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. – І за цим фактом буде проведена перевірка. Буде дане доручення встановити як власника собаки, так і власника авто, який скоїв правопорушення.

Якщо слідчі знайдуть підтвердження, що чоловік наїхав на пса умисне – його притягнуть до кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами. Якщо він збив тварину випадково – нестиме адміністративну відповідальність і, скоріш за все, відбудеться штрафом.

Довідка

Відповідальність за жорстоке поводження з тваринами передбачена ст. 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також ст. 299 Кримінального кодексу України. Стаття 299 Кримінального кодексу України «Жорстоке поводження з тваринами»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com