Молодь Тернопільщини запрошують на екскурсію у рідне село Євгена Коновальця

конПоїздку у село Зашків, Львівської області – на батьківщину провідного борця за незалежність України Євгена Коновальця, організовує відділ сім’ї та молоді Тернопільської ОДА.

Дізнатися більше про життєвий шлях видатного полковника можна буде під час екскурсії в історико-меморіальний музей.

Виїзд: 12 червня, о 10:00 год.
Місце зібрання: м. Тернопіль, вул.Грушевського, 6 (біля філії Нацбанку).

Зголошуватися на поїздку: тел. 52-31-84

Заявки приймаються до 12:00 год. 10 червня.

Нагадаємо, 14 червня 2016 року виповнюється 125 років з дня народження видатного діяча українського національно-визвольного руху, командира Січових Стрільців, полковника Євгена Коновальця. З нагоди пам’ятної дати на Тернопільщині запланована низка цікавих заходів, детальніша програма буде оприлюднена згодом.

В с.Зашків (Львівська обл.), у будинку, де мешкав Є.Коновалець, відкрито музей. Експозиція розташована в чотирьох кімнатах родинного будинку. У першій з них представлено період дитинства та юнацтва майбутнього провідника української народної армії. Дідусь Євгена – о. Михайло і прадід о. Скоробагатий були греко-католицькими священиками. Його батько був директором місцевої народної школи, а мати вчителювала. На честь трьох своїх синів – Євгена, Степана та Мирона батько посадив дуби, ці столітні велетні досі шумлять листям перед родинним будинком, як пам’ять про ті часи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com