У Копичинцях проведуть реконструкцію очисних споруд. Фото

5Під час робочої поїздки у Гусятинський район голова обласної державної адміністрації Степан Барна відвідав біологічні очисні споруди у м. Копичинці.

Близько 20 років вони в неробочому стані, неочищені стоки потрапляють у річку Нічлава.

«Кожен інвестор, який приходить у район, вивчає географічне положення, водопостачання, цікавиться станом очисних споруд, – розповів міський голова Копичинців Павло Лосик. – Цього року проект реконструкції очисних споруду місті включено у перелік інвестиційних проектів, які фінансуватимуться з Державного фонду регіонального фонду. Загальна вартість проекту – 14972,815 грн. Цього року очікуємо 800 тисяч грн з ДФРР, з місцевого бюджету ми виділили 200 тис. грн. За ці кошти на першому етапі плануємо розпочати роботи і запустити очисні, які очищуватимуть 200 – 250 кубів стоків на добу».

Проект передбачає роботи по реконструкції біологічних очисних споруд  з використанням та застосуванням інноваційних методів очистки каналізаційних та стічних вод; відновлення комунікацій; ремонт адміністративних та господарських приміщень; благоустій території (встановлення огорожі та освітлення території); облаштування під`їздного майданчика.

«Каналізаційні та стічні стоки будуть направлятися на очисні споруди для повної їх очистки. Це допоможе покращити екологічний, санітарний та інвестиційний клімат міста», – зазначив голови ОДА Степан Барна.

Протягом минулого року, за словами очільника краю, запущено очисні споруди у п`яти населених пунктах краю. Цьогоріч планують провести реконструкцію щонайменше 4 очисних споруд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com