На Тернопільщині пройде фестиваль «Дзвони Лемківщини»

ЛемкиХVІІ Всеукраїнський фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини» відбудеться  6-7 серпня в урочищі Бичова  Монастириського району.

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Степан Барна під час фольклорного свята «Лемківський кермеш».

«Протягом років, у першу суботу й неділю серпня, незалежно від погоди, на Ватряному полі звучать лемківські пісні, палає ватра, – зазначив голова ОДА. – На фестивалі зустрічаються лемки з усього світу. Родичі, сусіди, друзі, знайомі, односельчани. Цю традицію продовжуватимемо і цього року. Адже лемківську культуру, звичаї та традиції варто підтримувати і продовжувати».

Гостей фестивалю чекають виступи лемківських колективів, смачні страви лемківської кухні, майстер-класи із виготовлення предметів побуту. Тут кожен зможе відкрити для себе щось нове, поспілкуватися та відчути особливу єдність українського народу.

Нагадаємо, у 2015-му році  фестиваль був присвячений 70-річчю з початку депортації,  Учасники фестивалю разом з главою УГКЦ Блаженнішим Святославом Шевчуком  молилися за воїнів АТО, які захищають нашу державу на Сході, загиблих військових і Героїв Небесної сотні.

Фестиваль відвідали майже 30 тисяч учасників.

1 коммент. к На Тернопільщині пройде фестиваль «Дзвони Лемківщини»

  1. ганна сказав:

    А нашук культуру не варто продовжувати. а т1льки лемк1вську? Значить ми н1кому не потр1бн1 1 нец1кав1. кор1нн1 укар1нц1. котр1 свою землю окропили в1ковими потом 1 кров”ю.???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com