В Тернополі у військовій частині освятили нову капличку. Фото

PM287image004Новозбудовану капличку Божої Матері освятили у військовій частині тернопільських нацгвардійців.

Її з ініціативи командира Віктора Шершуна спорудили власними силами самі військовослужбовці.

Будівництво каплиці тривало всього два тижні. Командир частини задоволений, що освячення невеличкого храму припало на таке величне свято.

— Ідея створити капличку виникла давно, адже у частині часто відбуваються богослужіння, до військових з божим словом приходять щонеділі семінаристи. У цьму духовному місці ми проситимемо допомоги, молитимемось за силу та здоров’я наших бойових побратимів, за мир і злагоду на Батьківщині, — зазначив командир Тернопільського батальйону ВЧ – 3002 Національної гвардії України Віктор Шершун.

З нагоди урочистої події особовий склад військової частини привітали представники духовенства та місцевих органів самоврядування.

– Все починається з молитви, – каже капелан Національної гвардії митрофорний протоієрей УАПЦ в Тернопільській області Анатолій Залізницький. – З Божою поміччю духовний куточок тепер є і в тернопільських військових, адже для солдат духовне піднесення дуже важливе.

Священнослужителі відзначили Віктора Шершуна грамотою за доброчесне служіння церкві та побажали військовослужбовцям з честю і гідністю нести службу, захищати та обороняти Батьківщину.

– Цю нагороду слід розділити серед усіх військових, адже лише спільними зусиллями нам вдалося створити місце для духовних потреб, – зазначив командир.

PM146image006

PM259image002

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com