На Тернопільщині у військовій частини освятили капличку для солдат

dsc05303На території військової частини у Теребовлі відбулося відкриття та освячення молитовної каплички на честь Матері Божої Теребовлянської для солдат, які нестимуть тут службу.

Церемонія зібрала представників владних структур району, духовенство, військовослужбовців.

Важливість події власною присутністю ствердили Архиєпископ Тернопільський та Подільський Мстислав (УАПЦ), який здійснив чин освячення каплички, а також голова райдержадміністрації Юрій Ништа, голова районної ради Ігор Смільський та районний військовий комісар Олександр Кравець.

У своїх виступах промовці підкреслювали непересічність цього заходу, важливість його у забезпеченні духовних потреб військових.

dsc05325

Зокрема, Юрій Ништа наголосив, що молитовна капличка – це не просто релігійна культова споруда, в неї є спеціальне призначення – захист та опіка Матері Божої та Господа Бога над нашими військовими. Капличка стане центром духовного життя військовослужбовців, а Матір Божа Теребовлянська – орієнтиром у житті кожного, хто тут нестиме службу. «Відтепер солдати зможуть зблизитися з Богом, помолитися за здоров’я тих, хто захищає Україну, повідати про свої переживання, сподівання та отримати опіку Матері Божої», – сказав Юрій Михайлович.

Користуючись нагодою очільник РДА подякував ініціатору побудови духовної пам’ятки із образом Матері Божої Теребовлянської отцю Володимиру Якубишину, настоятелю храму УАПЦ рівноапостольного князя Володимира м.Теребовля, усім благодійникам та меценатам, які долучилися до цієї благородної справи, вклали своє серце, душу, працю рук та побудували каплицю. Відтак Юрій Ништа вручив подяку райдержадміністрації приватному підприємцю Ігорю Качурівському за активну громадянську позицію, сприяння та будівництво молитовної каплички для військовослужбовців.

dsc05306

Самі ж представники влади були нагороджені церковними відзнаками, які вручав Архиєпископ Тернопільський та Подільський Мстислав.

Після освячення каплиці звучали духовні пісні, які мелодійно доповнили святкування.

Нагадаємо, що до кінця цього року військова частина буде відновлена і зможе прийняти на службу більше 500 контрактників.

dsc05378

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com