На Тернопільщині поліція закликає фотографувати цінні речі і зберігати документи на них

AcerЛомбарди, точки продажу крадених речей, людей, які перебувають на обліку у поліції та раніше судимих – усіх їх та злочинців перевіряють правоохоронці після надходження заяв про крадіжки від мешканців області. Практично щодня у поліцію звертаються люди із проханням знайти втрачені чи викрадені речі.

Проте не завжди їх вдається віднайти, оскільки потерпілі не можуть назвати заводські номери деталей, документи на товар чи «IMEI» телефону.

Від початку року правоохоронці Тернопільщини зафіксували втрату лише 612 номерних речей, хоча їх в рази більше. Серед розшукуваних 1 велосипед, 568 мобільних телефонів, 4 відеореєстратора, 20 ноутбуків та 14 планшетів. Щодо решти викрадених цінних предметів господарі не змогли назвати серійні номери чи інші дані.

Іноді заявлені предмети вдається відшукати, але довести, що це саме їхня власність без будь-яких доказів, складно.

Один з виходів із ситуації, переконані поліцейські, це фотографувати цінне обладнання, побутову техніку, велосипеди та інші речі, переписувати їхні заводські номери деталей і зберігати документи про покупку, аби у разі нещастя можна було принести докази, що це справді ваше майно.

Якщо немає документів, сфотографуйтеся на велосипеді чи з новопридбаним предметом, зафіксуйте на фото маркування виробника і „особливі” прикмети (замінені деталі, подряпини, наклейки тощо).

Проте найкращий спосіб уберегтися від крадіжки – це не залишати цінних речей у автівках та в легкодоступних місцях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com