На Теребовлянщині – 10 прийомних сімей

дитинаСім’я, родина – для більшості з нас це тепло, родинний затишок, батьківська підтримка, материнські ніжність і ласка. Але в сьогоденних реаліях багато дітей залишаються без такої любові та піклування, і проблема дитячого сирітства стає щораз болючішою.

Тому у пріоритетах державної політики зараз – перевага вихованню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у родині. Тобто йдеться про усиновлення, опіку, передачу на виховання у дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї.

У Теребовлянському районі досить поширеною є практика створення прийомних сімей. На даний час їх функціонує десять, в яких виховується 12 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки. Такі сім’ї постійно перебувають у полі зору соціальних служб, їх відвідують соціальні працівники, надають поради для вирішення різноманітних питань.

Тож якщо ви дійсно не байдужі до долі сиріт та прагнете створити прийомну сім’ю на базі своєї родини, звертайтеся у службу у справах дітей РДА за телефоном 2-14-30 та до Теребовлянського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (РЦСССДМ) за телефоном 2-11-73.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com