В Тернополі люди пікетували цілодобовий магазин. Відео

thumb_109509_news_mЗаборонити нічний продаж алкоголю вимагають мешканці однієї з вулиць Тернополя. Туди сходяться і повії, щоб знайти клієнтів. Власники магазину стверджують, що працюють законно і припиняти торгівлю не збираються.

Про це йдеться у сюжеті програми новин «Огляд дня. Захід» телеканалу ZIK .

Депутатські звернення до відповідних органів, аби врегулювали цю проблему, наразі були безрезультатними. Угода ж про оренду приміщення на вул. Протасевича у підприємців давно закінчилася.

«Я вже подав депутатське звернення до начальника поліції міста Тернополя з вимогою про те, щоб тут зобов’язати постійно чергувати нічний патруль. Але на нього – жодної реакції», – каже депутат Тернопільської міської ради Назарій Редьква.

Звечора на зупинку біля магазину на Протасевича злітаються на заробіток і «нічні метелики». Власники магазину кажуть, що за цим мають стежити правоохоронці і нічна торгівля тут ні до чого.

«Місце торгівлі, що вказане в заяві, відповідає цим вимогам, та розташоване в місцях, відносно яких не встановлено обмежень щодо продажу алкогольних напоїв і тютюновими виробами», – наголошує власниця нічного магазину «Христя» Світлана Шкарупа.

Тим часом муніципальна поліція наполягає, щоб рішення міськради підприємці виконували і не продавали алкоголю після 22-ої години.

«Продавець магазину здійснював торгівлю через віконечко після дозволеного часу. Коли ми представлялися, продавець магазину закривав віконечко і вимикав світло», – розповів керівник муніципальної поліції Тернопільської міськради Ігор Максимів.

Власниця магазину каже, що право на продовження договору оренди землі вона відстояла у судах. Однак міська рада цього договору наразі не продовжує. Попри пікети мешканців, магазину наразі не закриватимуть. Та люди все ж вимагатимуть повної заборони продавати алкоголь уночі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com