Жителі Чорткова вшанували пам’ять загиблих земляків. Фото

892_1З нагоди відзначення 75-ї річниці Чортківсько-Уманської трагедії відбулася поїздка делегації з Чортківщини у місто Умань.

Подорож до місця вічного спочинку розстріляних в Умані земляків стала вже другим поспіль поминальним заходом для вшанування жертв страшної трагедії за цей рік. Адже напередодні біля реконструйованого зусиллями міської влади Чорткова пам’ятника українським патріотам, закатованим більшовицькими окупантами в Чортківській тюрмі у червні-липні 1941, відбувся мітинг-реквієм.

У складі делегації із Чортківщини до Умані приїхали секретар Чортківської міської ради Ярослав Дзиндра, депутати міської ради Зоряна Лесейко та Галина Дідюк, всечесний отець Мирослав, представники районної влади, небайдужа громадськість. Варто зазначити, що коштом міської ради повністю компенсовано витрати на проїзд учасників поїздки в обидві сторони.

Біля підніжжя Меморіалу жертвам репресій, зведеного в свій час на території Міщанського цвинтаря в місті Умань, присутні священнослужителі відправили поминальну панахиду. До спільної молитви за душі невинно убієнних жертв сталінського режиму долучилися представники делегацій з Тернопільщини — міст Заліщики, Борщів, Монастириська, пересічні небайдужі уманчани.

896_1

897_1

895_1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com