В Тернополі вперше за 10 років ремонтують інфекційне відділення лікарні. Фото

dsc_9362Тривають ремонтні роботи в інфекційному відділенні на базі Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги.

Капітальний ремонт тут проводили більше 10 років тому. Тут планують встановити сучасне обладнання, щоб пацієнти могли отримати кваліфіковану допомогу, як в європейських країнах.  Хід ремонтних робіт у відділенні перевірив Степан Барна, голова ОДА.

«Перше, що ми робимо тут, – це проведення зовнішнього ремонту, утеплення приміщення. Друге – це прибудова сходової клітки і ліфту. Третє – це внутрішні роботи. Найважливіше, що реконструкція цього об’єкту відбувається відповідно до стандартів лікування інфекційно-хворих країн Європи, тобто з автономними повністю боксами», – зазначив очільник краю.

У 2015 році з державного фонду регіонального розвитку на реконструкцію відділення виділили 5 млн. грн. Однак є співфінансування і з обласного, і з міського бюджету.
Інфекційне відділення розраховане на п’ятдесят ліжок для дорослих. Однак після реконструкції тут обслуговуватимуть і дітей, кількість місць теж збільшиться.

За словами головного лікаря міської комунальної лікарні швидкої допомоги Ярослава Чайківського, уже є домовленості про можливості збільшення кількості ліжкомісць на тих площах, які є. Лікарня обслуговуватиме мешканців як Тернополя, так і області.  Завершити роботи планують до Дня Незалежності України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com