В селі на Зборівщині зафіксували сказ

сказПід керівництвом першого заступника голови Зборівської райдержадміністрації Михайла Бігуса працювала надзвичайна протиепізоотична комісія.

Основне питання, яке було на порядку денному стосувалось епізоотичної ситуації щодо виявленого спалаху вогнища сказу, який був зафіксований днями у с. Богданівка, що належить до Озернянської сільської об’єднаної територіальної громади.

В ході засідання було заслухано інформацію головного спеціаліста Управління ДПСС Олега Дуткевича, який повідомив, що кіт, який належав жителю с. Богданівка проявляв агресивну поведінку у відношенні до інших тварин та свого господаря, а наступного дня загинув. Для встановлення діагнозу труп кота було направлено до Тернопільської РДЛВМ, при дослідженні пат матеріалу на сказ результат виявився позитивним. На місці загибелі кота проведено вимушену дезінфекцію, а власниці надається антирабічна допомога.

Підсумовуючи комісія прийняла рішення затвердити план ліквідації вогнища сказу в с. Богданівка, сільському старості рекомендовано організувати подвірний обхід і реєстрацію собак та котів для проведення вакцинації від сказу, а відповідальним службам провести широку роз’яснювальну роботу серед населення щодо профілактики сказу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com