Тернопільщина займає шосте місце у виробництві промислової продукції

668060_w_300Показники соціально-економічного розвитку області за підсумками І півріччя 2016 року свідчать про позитивну динаміку в реальному секторі економіки регіону.

Про це повідомила директор департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва Тернопільської ОДА Галина Воляник  під час виїзного засідання колегї обласної державної адміністрації у Кременці.

Так, у звітному періоді 2016 року обсяг виробництва промислової продукції зріс на 7,1% у порівнянні з відповідним показником 2015 року (6 місце серед регіонів держави).

Значно підвищилась активність підрядних будівельних організацій області, будівельними підприємствами області виконано робіт на суму 478,9 млн гривень, що на 19,6% більше, ніж у відповідному періоді 2015 року – це найвищий показник серед західних областей України.

В машинобудівній галузі промисловості збільшено виробництво продукції на 9,9%, зокрема, виготовлено на 51,3% більше ламп та освітлювального обладнання до 31,2 тис. штук.

У виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності відбулося збільшення обсягу виробництва промислової продукції на 18%. Підприємства добувної промисловості і розроблення кар’єрів збільшили виробництво продукції на 39,8%

Окрім цього, протягом останніх років Тернопільщина нарощує виробництво агропродукції, забезпечуючи продовольчу безпеку держави, внутрішнє споживання в області та харчову галузь промисловості сировиною.

Підприємствами харчової галузі збільшено обсяг виробництва промислової продукції. Сільгосппідприємствами восьми районів досягнуто позитивної динаміки щодо збільшення обсягів виробництва м’яса. За вказаний період в галузі вироблено 2,6 тис. тонн м’яса великої рогатої худоби свіжого чи охолодженого, що більше в 3,7 рази; сирів свіжих неферментованих –  716 тонни, що більше на 9,8%; кисломолочної продукції 13,3 тис. тонни, що більше на 3,6%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com