Коли в Тернополі запрацює аеропорт?

аеропорт2Директор комунального підприємства «Фірма «Тернопільавіаавтотранс», представник партії ВО «Батьківщина» Юрій Малецький розповів про сучасну ситуацію і перспективи роботи аеропорту в Тернополі.

«На етапі завершення процес виготовлення державного акту права власності на земельну ділянку – 154 га. для обслуговування потреб аеропорту та землю площею 2,6 га. під відкриту автостоянку аеропорту. Нам вдалося погасити заборгованість за зарплату працівникам і продовжуємо видавати поточну. Нагадаю, що станом на 1 січня цього року борг аеропорту становив 3, 5 млн. грн.», – розповів Юрій Малецький.За його словами, всі спекуляції стосовно аеропорту мають політичний характер, тому він просить тернополян не акцентували на цьому уваги, бо реальна робота по відновленню діяльності аеропорту в Тернополі проводиться.«Про зацікавленість у відновленні роботи аеропорту говорить сприяння голови Тернопільської ОДА та практично одностайна позиція Тернопільської обласної ради. На минулому тижні, за наполяганнями першого заступника голови Тернопільської облради Василя Деревляного, сесія обласної ради прийняла рішення, яким передбачила в бюджеті кошти на початкові потреби аеропорту», – констатував директор комунального підприємства.

Депутати проголосували за виділення з обласного бюджету: 90 тисяч гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації для ремонту покрівлі аеровокзалу, яка знаходиться в аварійному стані, 948,7 тис. грн. на реконструкції огорожі, в тому числі – 6 тисяч – на проект її реконструкції. Крім того, внесено зміни до програми фінансової підтримки підприємств територіальних громад області, якими передбачено 75 тис. грн. – для навчання персоналу аеропорту.
Юрій Малецький нагадав, що для того, щоб аеропорт отримав сертифікат на свою діяльність, персонал також повинен бути дипломований і мати відповідні сертифікати для роботи.

«Зараз в нас працює близько 70 чоловік, за вимогою ліцензійної комісії такий об’єкт має обслуговувати вдвічі більше працівників з відповідним дозволом на свою роботу. Тому вже найближчим часом ми плануємо організувати навчання, або відправити людей на навчання до Києва», – розповів керівник аеропорту.

За його словами, з 46-ти пунктів-зауважень, які навесні залишила комісія для відновлення повноцінної роботи аеропорту в Тернополі, вже вдалося виконати 25-ть.

«Я хочу запевнити, що всі зауваження комісії ми виконуємо за їх інструкціями і згідно закону. Це ж стосується і залучення інвесторів, без яких нереально було б запустити такий об’єкт. Перепони, переважно бюрократичні, через які робота трохи затягується, але усунути зауваження реально, тільки б поменше спекулювали на цих питаннях», – підкреслив представник «Батьківщини».

batkivshchyna.te.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com