На Тернопільщині створять ще одну об’єднану громаду

реформаУ залі засідань районної ради м.Шумськ відбулась зустріч працівників Шумської територіальної громади та делегації з м.Умань. Метою зустрічі було вивчення позитивного досвіду та успішних напрацювань Шумського району з децентралізації, а також напрацювань щодо нових можливостей об’єднаних громад, розвитку сіл.

Присутніх цікавили юридичні аспекти та практичний досвід формування нової об’єднаної територіальної одиниці. Учасники розглянули всі позитивні сторони і можливі небезпеки децентралізації на прикладі Шумської громади.

Голова Шумської райдержадміністраці Юрій Головатюк та голова районної ради Тарас Корець озвучили переваги проведеного в районі об’єднання в громаду і повідомили, що планується до кінця року створення ще однієї – територіальної громади на базі Великодедеркальської сільської ради.

Секретами управління суспільно-економічними процесами на місцевому рівні в нових умовах господарювання з колегами поділився міський голова Володимир Плетюк, який вважає запорукою об’єднання в громаду активність місцевої громади та фаховість команди міської ради. Завдяки цим факторам вдалося об’єднати місто та навколишні 35 сіл у єдину територіальну одиницю й успішно запустити соціальні та екологічні проекти. Перспективи на розвиток громада має великі – є за що ремонтувати дороги, будувати соціальні установи, отримувати належну заробітну плату і т.п.

По завершенні наради-дискусії делегація із Умані ознайомились з об’єктами Шумської громади, на яких проводяться ремонтні роботи: центр надання адміністративних послуг, очисні споруди, школи с.Сураж та с.Обич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com