В Тернополі чоловік користувався “липовим” посвідчення пенсіонера ОВС

поліція4Їдучи автобусом із Волочиська, тернополянин спровокував конфлікт з іншим пасажиром. Аби втихомирити чоловіка, викликали правоохоронців.

На прохання патрульних поліцейських пред’явити документи, 41-річний скандаліст простягнув їм посвідчення пенсіонера органів внутрішніх справ Хмельницької області. Документ містив явні ознаки підроблення, тому для з’ясування усіх обставин тернополянина доправили в Тернопільський відділ поліції.

Правоохоронці встановили, що підозрюваний користувався посвідченням, яке раніше належало його померлому тестю. За словами чоловіка, його фотокартку до документа вклеїв товариш.

Фальшивий документ у псевдопесіонера вилучили і направили на експертизу в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.

Тернополянину інкримінують частину 4 статті 358 Кримінального кодексу України – використання завідомо підробленого документа. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com