Екс-нардеп з Тернопільщини очолив громадський Комітет по боротьбі з рейдерством в АПК

%d0%b0%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82%d0%be%d0%bbАсоціація фермерів і приватних землевласників України (АФЗУ) ініціювала створення громадського Комітету по боротьбі з рейдерством в АПК. Її головою обрали радника міністра внутрішніх справ, народного депутата VII скликання, кандидата історичних наук Михайла Апостола.

«Сьогодні Асоціація фермерів і приватних землевласників України ініціювала створення органу, який повинен запобігати масовим рейдерським випадкам, що зумовлені недосконалим законодавством. З одного боку, це законодавство полегшило переоформлення речових корпоративних прав власників підприємств, а з іншого – спростило аферистам і шахраям можливість переоформляти право власності на ці підприємства», – пояснив Апостол.

Як він розповів agropolit.com, наразі не вирішена правова форма цієї організації:

«Можливо, це буде додаткова юридична компанія, або група швидкого реагування, яка складатиметься з різних спеціалістів. До неї увійдуть юристи, адвокати, нотаріуси, колишні і теперішні співробітники Держземагенства, правоохоронні органи, аби швидко реагувати та вирішувати такі випадки. Якщо станеться так, що хтось спробує незаконно переписати у реєстратора право власності з конкретної фірми на іншу, то навіть за 1-2 дні при швидкому реагуванні цього можна не допустити і таким чином значно зменшити кількість таких випадків. Запустити цей Комітет потрібно якнайшвидше, бо подібні випадки відбуватимуться ще місяць-два, аж до збирання кукурудзи, потім це явище притихне».

Комітет має запрацювати на початок жовтня 2016 року, підсумував Апостол.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com