На Тернопільщині вилучено спиртовмісну рідину вартістю майже 2,9 млн. грн.

алкогольЗа матеріалами оперативного управління до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення та розпочато кримінальне провадження, що кваліфікується за ч.2 ст.204 Кримінального кодексу України за фактом незаконного виготовлення підакцизних товарів із використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів.

У ході ініційованої оперативним управлінням та відділ омконтролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів фактичної перевірки на території підприємства виявлено не внесену до Єдиного державного реєстру місць зберігання спирту ємкість, у яку із застосуванням технологічного обладнання, що використовується при здійсненні господарської діяльності із виробництва спирту, але без проходження через спиртовимірювальний лічильник в порушення вимог технологічного регламенту, поза складським обліком, потрапляла рідина із різким запахом спирту. Вказана металева ємкість із рідиною була з’єднана комунікаціями без будь-яких відповідних пломб та знаходилась за межами приміщення виробничого цеху.

У ході огляду, проведеного на підставі ухвали слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду, виявлено та вилучено 2140 дал рідини із різким запахом спирту. Проведено відбір взірців рідини, які в подальшому буде направлено для проведення відповідних досліджень.

Вартість вилученої спиртовмісної рідини становить 2 млн 889 тис. гривень.

Вилучену ємкість із спиртовмісною рідиною опломбовано, майно передане на відповідальне зберігання службовим особам підприємства.

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com