На Тернопільщині змагатимуться кращі вчителі України

%d0%bd%d0%b0%d0%b2%d1%87%d0%b0%d0%bd%d0%bd%d1%8fЗаключний тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2017» відбудеться у чотирьох містах: м. Вінниця (номінація «Біологія»), м. Тернопіль (номінація «Початкова освіта»), м. Житомир (номінація «Музичне мистецтво»), м. Хмельницький (номінація «Інформатика»).

Про це повідомив в.о. директора Інституту модернізації змісту освіти МОН України Юрій Завалевський під час засідання центрального оргкомітету Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2017».

«Проведення заключних турів у різних містах дає можливість вчителям не тільки продемонструвати свою педагогічну майстерність колегам, а й ознайомитися з роботою шкіл інших міст країни», – пояснив Юрій Завалевський.

Він підбив підсумки організації та проведення конкурсу «Учитель року-2016» та зазначив, що досвід переможців конкурсу буде поширюватися завдяки залученню педагогів-новаторів до складу учасників конференцій, семінарів, експертних комісій, журі конкурсів. Зокрема, переможці та лауреати конкурсу беруть участь у школі педагогічної майстерності «Педагогічний стартап».

Юрій Завалевський нагадав, що в наступному році вчителі змагатимуться за звання «Учитель року-2017» у номінаціях «Біологія», «Інформатика», «Музичне мистецтво», «Початкова освіта». За його словами, кожна номінація конкурсу відіграє особливу роль, адже педагогічні напрацювання сприятимуть впровадженню реформи нової української школи, що у разі прийняття базового закону «Про освіту», буде впроваджуватися з 2018 року.

Члени оргкомітету обговорили умови та порядок проведення третього (заключного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2017», орієнтовні критерії оцінювання конкурсних випробувань третього (заключного) туру конкурсу та проект Етичного кодексу учасника всеукраїнського конкурсу «Учитель року».

Оргкомітет визначив, що у цьому році не буде конкурсного випробування «Інтернет-ресурс учасника», а його наявність у вчителя були розгядатися як можливість познайомитися з ним, але не впливатиме на результати конкурсу. Разом з тим, запропоновано нове конкурсне випробування: «Експертиза підручника».

Умови конкурсних випробувань розроблялися робочою групою, що була створена за рішенням центрального оргкомітету всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016» .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com