На Тернопільщині пройшов фестиваль «Борщівська вишиванка». Фото

14317624_794787480624839_431598785848123274_nВдев’яте у Борщеві відбувся обласний фольклорно-мистецький фестиваль «Борщівська вишиванка», присвячений унікальній техніці вишивки, завдяки якій сорочки звідси впізнають у всьому світі.

На свято прибули гості не лише з різних областей України, але й з-за кордону.

У центрі міста були виставлені вишиті роботи: рушники, серветки, скатертини, пошивки, доріжки, інші предмети вжиткового мистецтва. Але найбільшу увагу, безперечно, приділено борщівській сорочці – багатій своєю вишивкою, своєрідній та неповторній серед народного одягу українців.

Всіх гостей частували борщем, що вражав різноманіттям рецептів та способами подачі. До приготування борщу долучилися й представники влади. Загальноосвітні заклади району (працівники та учні) пригощали всіх бажаючих домашньою випічкою. Також під час фестивалю проводилась благодійна акція «Допомога бійцям АТО». В цьому році всі виручені кошти будуть передані громадській організації «Самооборона Борщівщини» (керівник Світлана Соррентіно), яка спільно із представниками райвійськкомату збирали кошти на ремонт УАЗа, який їм передали з Мельниці-Подільської, і на який з нетерпінням чекає на передовій 44-та Тернопільська медична бригада.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com