За кошти ЄС у Тернополі збудують коворкінг-центр. Фото

%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%ba%d1%96%d0%bd%d0%b32Представництво Європейського Союзу в Україні ще наприкінці минулого року виділило кошти для підтримки переселенців із зони АТО та Криму у Тернополі.

Як повідомляє заступник міського голови Іван Хімейчук, за ці кошти у Тернополі 25 переселенців пройшли навчання у бізнес-школі, успішно реалізували 7 бізнес-ідей (відкрили ресторан кримськотатарської та української кухні, ветклініку, магазин дитячого одягу, шиномонтаж, тощо) та було створено п’ять додаткових груп у дитсадках.

«Наразі неподалік парку «Топільче» на місці колишніх недіючих громадських вбиралень будується коворкінг-центр – офіс, у якому зможуть працювати одночасно до 50 осіб. У першу чергу він створюється для підтримки переселенців. У приміщенні буде усе необхідне для офісної роботи – ксерокс, принтер, комп’ютери, Інтернет та ін.», – додає Іван Хімейчук.

Загалом у коворкінг-центрі буде повністю обладнано 10 робочих місць з комп’ютерами, хоч там можна буде використовувати для роботи власні технічні пристрої. Також у приміщенні буде облаштована кухня.

Після будівництва приміщення перебуватиме у власності Тернопільської міської ради, а адмініструвати роботу коворкінг-центру буде львівська громадська організація «Західноукраїнський ресурсний центр», яка є партнером ЄС у цьому проекті.

До слова, після будівництва будуть відновлені громадські вбиральні для відпочиваючих парку «Топільче», які до цього часу не діяли.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com