У Бережанах відбудуться «Наукові пікніки»

1443184952Справжнє свято науки чекає жителів та гостей міста Бережани 1 жовтня. Тут на Площі Ринок відбудуться «Наукові пікніки». Україно– польський проект «Scientific Fun – Наукові пікніки в Україні» – це інтерактивні експерименти для всіх зацікавлених у бажанні підвищувати свій освітній та науковий рівень. В наметах, скверах чи інших публічних територіях поєднуємо науку з забавою.

«Наші експериментатори це молоді, а деколи зовсім юні спеціалісти, науковці, ентузіасти, які діляться своїми знаннями з публікою. Розказують про складні речі просто, показують їх. На пікніках не подаємо теорію, а захоплюємо, розкриваємо таємниці фізики, хімії, біології та інших сфер науки. В 2016 році нас вдруге підтримало Міністерство молоді та спорту України. Від нашої спільної роботи залежить успіх даного заходу, а також позиціонування Бережанщини як відкритого середовища для впровадження освітніх соціальних проектів», – розповіла координатор проекту у м.Бережани Алла Соколовська.

Як розповів начальник відділу сім’ї та молоді Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Чорний, цього року «Наукові пікніки» вже відбулися у м. Тернопіль у травні. Тоді на Театральному майдані було представлено більше 500 експериментів. Досліди з хімії, фізики, біології демонстрували в Тернополі науковці чи не з усієї області.

«Ми завжди намагаємося підтримати нашу молодь, дітей в їхніх цікавих ініціативах і починаннях. Вперше, чотири роки тому, ми підтримали цей проект на рівні обласного бюджету. А два роки тому він вийшов на міністерський рівень. Це свідчить про те, що проектом зацікавлені не тільки жителі Тернопільщини, а й інших областей, які традиційно приїжджають на наш захід», – зазначив Ігор Чорний.
Організатори заходу запевняють, на “Науковому пікніку” кожен зможе почерпнути для себе багато цікавого. А тому запрошують охочих відвідати захід усією сім’єю .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com