Студенти-історики з Тернополя допомагають бійцям АТО. Фото

dsc04880-%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-2В умовах продовження АТО і складної ситуації, яка склалася на сході нашої країни, особливо активними і свідомими патріотами, які підтримують Збройні Сили України є студенти і викладачі історичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка.

Це цілком закономірне і свідоме явище, позаяк на історичному факультету значну увагу приділяють патріотичному вихованню студентів, вчать любові і поваги до рідної землі, захисту її цілісності і незалежності в умовах окупації з боку Росії.

Співпраця студентсько-викладацького колективу проявляється у забезпеченні 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, яка дислокується в м. Львові, маскувальними сітками, виготовленими студентами факультету.
img_20161006_160356img_20161006_160503

Саме забезпечення маскувальними сітками підрозділів 80-ї окремої десантно-штурмової бригади не є випадковим, оскільки завідувач кафедри стародавньої та середньовічної історії, доктор історичних наук, професор Зуляк І. С., проходив службу в цьому елітному підрозділі Збройних Сил України. Власне, в маскувальних сітках була найбільша потреба на передовій.

Варто зазначити, що доцент Оксана Василівна Ятищук особисто налагодила серйозну роботу серед студентів історичного факультету із в’язання теплих домашніх шкарпеток, які зігрівали наших бійців в АТО. А доцент, Володимир Миронович Кіцак, координував процес виготовлення маскувальних сіток. Згадувані викладачі відзначені грамотами командування 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Співпраця з командуванням 80-ї окремої десантно-штурмової бригади продовжується й надалі. Власне у посильній підтримці Збройних Сил України ми виховуємо, не лише свідомих студентів-патріотів, але й майбутніх педагогів, які у своїй учительській праці втілюватимуть ці ідеали на практиці.

ТНПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com