Порушень ядерної та радіаційної безпеки на Тернопільщині не виявлено

3562r2roПівнічно-західна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання України, як територіальний орган Державної інспекції ядерного регулювання України, забезпечує реалізацію державної політики у сфері використання ядерної енергії на території Північно-західного регіону: Волинської, Рівненської, Тернопільської та Хмельницької областей.

Станом на 01.10.2016 року 61 суб’єкт господарської діяльності Тернопільської області здійснюють діяльність з використання ДІВ на підставі ліцензій, виданих органом державного регулювання ядерної та радіаційної безпеки – Північно-західною Держінспекцією.

За результатами розгляду поданих заяв Ліцензійною комісією Північно-західної Держінспекції прийняті позитивні рішення щодо видачі ліцензії наступним установам:
– Комунальному підприємству «Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр» Тернопільської міської ради;
– Товариству з обмеженою відповідальністю «Ортоклініка»
– Товариству з обмеженою відповідальністю «Мевіз»
У напрямку здійснення державного нагляду за дотриманням суб’єктами господарської діяльності Північно-західного регіону вимог чинного законодавства України, норм, правил і стандартів з ядерної та радіаційної безпеки та умов ліцензій на провадження окремих видів діяльності у сфері використання ядерної енергії, Північно-західною Держінспекцією протягом IІІ кварталу 2016 року було проведено 2 позапланових інспекційних обстеження. За результатами проведених наглядових заходів було складено 2 акти, та 2 приписи.
Протягом ІII кварталу 2016 року зареєстровано в Державному регістрі ДІВ 1 джерело іонізуючого випромінювання.

Північно-західна державна інспекція вкотре звертається до усіх суб’єктів, які проваджують діяльність з використанням джерел іонізуючого випромінювання, про необхідність проведення державної реєстрації у відповідності до постанови КМ № 1718 від 16 листопада 2000 р. При відсутності реєстрації, у відповідності до ст. 17-1 Закону України «Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії», суб’єкти діяльності у сфері використання ядерної енергії несуть відповідальність у вигляді штрафу у розмірі від п’ятисот до п’ятдесяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян
Порушень ядерної та радіаційної безпеки при провадженні діяльності з використання ДІВ суб’єктами Тернопільської області, які б призвели або могли призвести до несанкціонованого опромінення або радіоактивного забруднення навколишнього природного середовища, у ІІI кварталі поточного року не виявлено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com