В Тернополі відкрили меморіальну дошку загиблому бійцю АТО. Фото

ПитакВ Тернополі відбулося відкриття та освячення меморіальної дошки загиблому бійцю АТО, працівнику міської ради Андрію Питаку.

Дошка розташована на фасаді будинку на вул. Вербицького,4, де жив тернополянин.

««Немає більшої любові за ту, коли хто душу свою кладе за друзів своїх…» Ця цитата з Євангелія від Івана згадується щоразу, коли мова заходить про молодих хлопців, які могли жити і любити, творити, реалізовуватись у звичайному мирному житті, але залишились навічно молодими – в пам’яті рідних і близьких, своїх друзів, однокласників, вчителів,  – зазначив міський голова Сергій Надал. – Коли Андрію прийшла повістка, то він не ухилявся від служби, не ховався за довідками, а пішов захищати Батьківщину, служив Україні вірою та правдою. Висловлюю щиру подяку родині, близьким та вчителям Андрія, які зробили його високоосвіченою людиною та справжнім українцем. Ми свято бережемо пам’ять про Андрія, адже герої не вмирають, вони живуть у наших серцях».

Довідка: Андрій Питак трагічно загинув 1 березня 2016 року на Луганщині під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України. Своїм рішенням до Дня міста міська рада посмертно присвоїла бійцеві та ще шістьом тернополянам, які загинули у зоні АТО,  звання «Почесний громадянин Тернополя».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com