Тернопільські семінаристи – в зоні АТО. Фото

Для новоутвореної парафії угкц в м. Лисичанськ брати-семінаристи привезли: престіл, тетрапод, священичі ризи та інші літургійні речі, а також гуманітарну допомогу потребуючим. Її передали волонтерській організації «Від серця до серця», яка діє при парафії.

Поряд із гуманітарною місією тернопільські семінаристи разом із священиком здійснили капеланське служіння для захисників нашої Вітчизни. Також передали воїнам вареники та інші домашні страви, які приготували вірні із парафій Великоберезовицького деканату, а також парафії святого Йосафата м. Тернопіль.

На сьогодні очолює парафію Покрови Пресвятої Богородиці молодий та енергійний священик – о. Сергій Паламарчук, який родом з Донецька. Вперше Свята Літургія на українській мові в Лисичанську була відслужена на свято Преображення у приміщенні колишньої спортивної школи, яка на сьогодні діє, як тимчасова каплиця.

На свято Покрови Пресвятої Богородиці в історії цієї молодої парафії вперше відбувся храмовий празник, на який прибуло близько 90 осіб, з яких – 16 дітей. Теж на свято приїхали вірні із парафії м. Крем’яна на чолі зі своїм парохом – о. Онуфрієм. Проповідь виголосив о. Євген Кобильник, у якій підкреслив роль Пресвятої Богородиці у житті нашого українського народу. Святу Літургію супроводжував співом квартет семінаристів. Опісля відбулася святкова трапеза, де кожен міг почастуватись місцевими стравами. Під час обіду, особливу атмосферу святковості створив семінарійний хор, представивши духовно-патріотичний концерт для всіх присутніх.

Після святкування храмового празника, священики разом із семінаристами та представниками громади відвідали місцеву військову частину та блокпост, на якому правопорядок підтримують правоохоронці МВС із Тернопільської області. Ввечері того ж дня також поїхали в м. Сєвєродонецьк, де зустрілися із тамтешніми патріотами і громадськими активістами й виразили підтримку у діяльності, яку часто є нелегко звершувати.

v4

Ціла субота була присвячена зустрічам з нашими воїнами. Відбувся візит до військової частини в м. Попасна, де військовослужбовцям передали смачні тернопільські вареники. Там був відслужений Молебень, а відтак брати заспівали кілька пісень. Далі автомобіль із семінарії вирушив до ще кількох блокпостів.

У неділю вранці, після святкової Божественної Літургії, представники Тернопільської духовної семінарії імені попрощалася з о. Сергієм та вірними, які зі сльозами на очах проводжали їх додому.

«З Божою допомогою та молитвою ця подорож відбулася дуже добре та спокійно, – розповідає о. Євген Кобильник. – Після цієї місії залишилося багато спогадів, тверезий погляд на ситуацію на Сході України і величезне бажання зустрітися знову з нашими військовими, вірними і священиком парафії Покрову Пресвятої Богородиці та з іншими чудовими людьми, з якими встигли познайомитись за час перебування в Луганській області. Такі духовно-гуманітарні місії є чудовим засобом підтримки тамтешніх жителів та військових й знаком єдності нашого українського народу».

«І звісно ж мікроавтобус, яким здійснювалась поїздка був повним вареників, солодощів, домашніх закруток та інших харчових продуктів, – каже о. Євген. – Одна частина цих продуктів була передана нашим солдатам. А інша – у благодійну організацію «Від серця до серця», яка є утворена при новій, вищезгаданій парафії». Усі ці продукти пожертвували вірні з парафій Велико-Березовицького деканату, а також із парафії священномученика Йосафата.

«Вже проїжджаючи через Харківську, Донецьку та Луганську області відкрився дещо моторошний краєвид, – розповідає далі священик. – Сірі міста та села, розбиті дороги, продірявлені кулями дорожні знаки, підірвані будинки. А по дорогах часто проїждали бетеери, вантажівки та інша військова техніка. Усе навколо дихало війною та пригнічувало настрій».

Парафія УГКЦ у Лисичанську заснована у кінці літа. На свято Преображення у каплиці була відслужена перша Божественна Літургія.

v5v6v2v1

повідомив о. Євген Кобильник, прес-служба єпархії

1 коммент. к Тернопільські семінаристи – в зоні АТО. Фото

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com