Мер Чорткова вибачився перед жителями міста

ШматькоМер Чорткова Володимир Шматько звернувся до жителів міста із проханням з розумінням поставитися до підвищення тарифів на воду. Окрім того, очільник міста попросив вибачення.

Шановні чортківчани!

Звертаюсь до вас з проханням поставитись із розумінням та притаманною чортківчанам мудрістю до вимушених мір по встановленню нових тарифів на послуги центрального водопостачання.

Тема підвищення тарифів є однаково болючою як для містян, так і для влади. Проте, як не прикро визнавати, але існуючий тариф на водопостачання та водовідведення у місті став абсолютно нерентабельним. Встановлений ще у 2013 році, він давно себе вичерпав через кількаразове підвищення вартості енергоносіїв та росту мінімальної заробітної плати.

Прорахувавши цифри, дійшли до висновку, що плановий тариф для населення з централізованого водопостачання повинен складати 9, 55 грн. за 1 куб. м, для бюджетних установ — 12, 08 грн. за 1 куб. м, а для інших споживачів — 17, 34 грн. за 1 куб. м з урахуванням ПДВ.

З метою приведення тарифів у відповідність до економічно – обґрунтованих витрат на їх виробництво, забезпечення прибуткової роботи підприємства Чортківського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства та на підставі вимог чинного законодавства рішенням виконавчого комітету міської ради від 17 жовтня 2016 року № 428 з 01 листопада 2016 року встановлено нові тарифи на централізоване водопостачання. Водовідведення при цьому залишається без змін: для населення — 2, 27 грн. за 1 куб. м, для бюджетних установ — 2, 60 грн. за 1 куб. м , для інших споживачів — 4, 13 грн. за 1 куб. м з урахуванням ПДВ.

Я прошу вибачення в усіх чортківчан, що ми змушені були піти на цей непопулярний крок. Я завжди відкрито і чесно розповідав вам про усі проблеми з водою у нашому місті. Ми постійно інформували вас про усі заходи, що проводились для поліпшення ситуації. Я дуже сподіваюсь на ваше розуміння та співпрацю. Лише об’єднавши наші зусилля можна очікувати на позитивний результат.

З повагою
міський голова Володимир ШМАТЬКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com