Тернопільщина отримала 19 шкільних автобусів. Фото

2-119 шкільних автобусів отримала Тернопільщина. Відтепер 900 школярів та більше сотні вчителів зможуть комфортно доїжджати до навчальних закладів.

На Театральному майдані Тернополя транспортні засоби урочисто передали вчителям та учням.

«Автобуси придбано на умовах фінансування – 70% державний бюджет та 30% – місцевий бюджет. Автобуси українського виробництва, вони будуть розподілені у села районів і об`єднаних територіальних громад. Загальна вартість автобусів – більше 50 млн. грн.», – розповіла начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ольга Хома.

Загалом, на умовах співфінансування придбано 31 автобус. Ще 12 очікують у листопаді-грудні цього року. Це дозволить забезпечити транспортом 90% вчителів та учнів. Крім того, кожна об`єднана територіальна громада, яка має ресурси, може придбати додаткові автобуси для перевезення дітей на екскурсії, різні заходи тощо.
«В рамках стратегії децентралізації ми повинні не тільки дбати про якість навчання, а в першу чергу створення умов для цього. Насамперед, комфортного доїзду до місць навчання. Тому ми поставили за мету укомплектувати школи автобусами. Ми повертаємо 9 автобусів, які були відправлені у зону проведення АТО у 2014 році. Вони будуть профінансовані з державного бюджету – це майже 14 млн. грн. 4 з них ми вже передали, ще 5 очікуємо в першій декаді листопада», – зазначив голова обласної державної адміністрації Степан Барна.
Загалом, щоб стовідсотково забезпечити транспортом усі навчальна заклади, потрібно ще 15 автобусів.

thumb_415498_news_m

thumb_415476_photogallery_m

thumb_415477_photogallery_m

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com