Священики повернулися із зони АТО. Фото

y2Впродовж трьох тижнів три священнослужителі-капелани Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ о. Павло Хведорук, о. Роман Зозуля та о. Василь Боднар здійснювали служіння для оперативно-тактичного угруповання «Маріуполь». Мета служіння: провести Богослужіння з нагоди празника Покрови Божої Матері та привітати воїнів з днем Захисника Вітчизни.

На парафіях у м. Славута, м. Нетішин, м. Шепетівка, с. Мар’янівка, с. Ставчинці та с. Польові Гринівці була проведена для військових збірка гуманітарної допомоги. Щоб доставити її на передову, отцям прийшлося використовувати автомобіль з автопричепом. Також значну допомогу надали парафіяни Катедрального храму м. Хмельницького.

Основними місцями праці капеланів стала військові комендатури міст Маріуполь, Волноваха, Курахове та В. Новосілка. Богослужіння в основному здійснювалися в місцях проживання особового складу. Кожного дня були виїзди на позиції 30 і 92 бригад. Під час зустрічей молились Молебень до Богородиці, молитви благословення воїнів, окроплювали кожного освяченою водою; кожен мав можливість спілкуватися зі священиком, посповідатися та отримати відповіді на питання.

«Хоч військовослужбовці здебільшого були із східних регіонів, де значну перевагу мають православні конфесії, але потреба в духовному спілкуванні переважала конфесійні бар’єри, – розповідає капелан о. Василь Боднар. – Хочемо подякувати всім, хто працював для того, щоб це служіння стало можливим. Парафіянам єпархії за матеріальну і гуманітарну допомогу. Отцю-капелану Віталію Футорському за належну організацію, співпрацю з військовим командуванням. Усім працівника підрозділу ВСП ЗСУ за гостинність у співслужбі».

y1

y3

 

повідомив о. Василь Боднар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com