Священики Тернопільсько-Подільської єпархії УАПЦ перейшли до Київського Патріархату

священикГрупа священиків Тернопільсько-Подільської єпархії УАПЦ, що служать на Хмельниччині, які раніше перебували в безпосередньому підпорядкуванні архиєпископа Мстислава (Гука), звернулася до митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського Антонія з проханням про прийом їх до складу Хмельницької єпархії УПЦ КП. Владика задовольнив прохання священиків та прийняв їх до складу Хмельницької єпархії, інформує прес-служба Хмельницької єпархії УПЦ КП.

«Сьогодні як ніколи гостро постає питання про об’єднання усіх православних українців у єдину помісну Українську Православну Церкву з духовним центром в місті Києві. При цьому, реальним центром об’єднання і створення єдиної Помісної Православної Церкви в Україні є на сьогодні Українська Православна Церква Київського Патріархату, яка по батьківські приймає всіх, хто ставить інтереси Українського Православ’я, служіння Богу й Україні, вище ласощів світу цього.

Священики Тернопільсько-Подільської єпархії УАПЦ, що служать на Хмельниччині, повною мірою відчували і свою відповідальність перед Богом і Україною. Вони вирішили долучитися до побудови Української Православної Помісності й приєднатися до Хмельницької єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату», – йдеться в повідомленні.

Для канонічного оформлення об’єднавчого процесу у Волочиську в Свято-Покровському храмі  відбулись надзвичайні збори, на яких присутнє духовенство підтримало ініціативу об’єднання.

«Я сьогодні радію так, як може ніколи не радів останнім часом. Бо відчуваю на цім зібранні дію Духа Святого, коли наповнюються наші серця радістю від того, що сьогодні ми відновлюємо «розірваний хітон Христа». Ми єднаємось і це є наша цеглина в будівництво єдиної Помісної Православної Церкви в Україні», – зазначив владика Антоній (УПЦ КП).

На зборах також утворили в адміністративно-географічних межах Волочиського району Хмельницької області два благочиння: Волочиське міське благочиння (новоутворене) під керівництвом митрополита протоієрея Миколая Фатича, та Волочиське районне благочиння (нова назва Волочиського благочиння) під керівництвом митрополита протоієрея Івана Ласого.

Перше спільне богослужіння новоутвореного благочиння відбудеться 19 грудня, у день пам’яті свт. Миколая Чудотворця в Свято-Покровському храмі м. Волочиськ, настоятель митр. прот. Миколай Фатич. Урочистості очолять митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній та архиєпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Несторв спіслужинні духовенства віщеназваних єпархій.

Нагадаємо, скандал довкола поведінки архиєпископа Тернопільського і Подільського УАПЦ Мстислава (Гука), двох священиків та одного іподиякона його єпархії розгорівся у Тернополі і вийшов на всеукраїнський рівень. Відео з ресторану, де архиєпископ Мстислав у веселому стані дає волю рукам і зваблює дівчат, в день посту, 27 вересня, у свято Воздвиження Хреста Господнього – наробило галасу в церковних колах.

Предстоятелю УАПЦ Макарію довелося навіть вибачатися за дії свого єрарха перед усім українським народом.

Однак архиєпископ Мстислав не виконав рішення Архиєрейського Собору УАПЦ. Про це, зокрема, свідчить розслідування ТСН. Журналісти телеканалу об’їздили практично всі монастирі УАПЦ на Західній Україні, де теоритично міг би перебувати архиєпископ, і у жодному з них так і не натрапили на нього. Як стверджують автори розслідування, увесь цей час після Собору покараний архиєпископ жив повноцінним життям і ні у чому собі не відмовляв.

РІСУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com