Скільки на Тернопільщині коштують “живі” ялинки?

ялинкиЛісові господарства Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства, враховуючи обсяги реалізації новорічних дерев минулоріч, визначилися з прогнозними обсягами та ціною на ялини та сосни у передноворічний період 2017 року.

Так, у кожному підпорядкованому підприємстві облуправління визначено відповідальних осіб за ялинкову кампанію 2017 року на Тернопільщині, а також обладнано майданчики з продажу лісових красунь. Крім того, відкрито цілодобові гарячі лінії для повідомлень громадян про випадки незаконної заготівлі та продажу хвойних, а також для всебічного інформування населення про ялинкову кампанію на Тернопільщині.

Середня ціна новорічних дерев відчутно не змінилася порівняно з минулорічною ялинковою кампанією і становить від 50 до 170 гривень. Ціна дерева залежить від його висоти.

Всього ж до продажу лісівники Тернопільщини планують заготовити 5,5 тисяч хвойних дерев. Найбільше новорічних дерев планують реалізувати цьогоріч у Кременецькому лісовому господарстві – 1,5 тисячі штук.

Легальність новорічного дерева, як і в минулі роки, підтверджуватиме наявна на ній самоклейна стрічка з номером та серією.

До слова, минулоріч держпідприємствами реалізовано майже 8 тисяч хвойних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com