Деякі підприємці з Тернопільщини вже допрацювалися

У 2016 році працівники відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Тернопільській області в рамках виконання заходів щодо зменшення тіньового обігу підакцизних товарів провели 412 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. За порушення норм чинного законодавства застосовано фінансові санкції на суму 2 млн 909 тис. гривень.

За результатами проведених перевірок зафіксовано 138 порушень Закону України Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (зі змінами та доповненнями). Зокрема, перевірками встановлено 31 випадок здійснення підприємцями торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без відповідної ліцензії, 24 факти реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці. У 25 випадках торгівля алкогольними напоями відбувалась за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, у 7 – продаж тютюнових виробів за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін, а також зафіксовано три факти зберігання алкогольних напоїв у місці, не внесеному до єдиного реєстру, по два факти заниження податкового зобов’язання з акцизного податку з роздрібної торгівлі, несплати податкових зобов’язань з акцизного податку, по одному факту зберігання алкогольних напоїв і тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка тощо.

Крім того, встановлено 274 порушення Закону України від 06.07.1995 №265/95ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

На підставі матеріалів перевірок також прийнято рішення про анулювання 316 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 230 – на право вроздріб торгувати цигарками. В тому числі за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, анульовано 35 ліцензій, зокрема, 28 – за продаж алкогольних напоїв особам, які не досягли 18 років, та 7 – за продаж неповнолітнім тютюнових виробів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com