Волонтер Корпусу миру США навчатиме тернопільських студентів

Відбулася робоча зустріч ректора ТНЕУ з представником Корпусу миру США в Україні. Андрій Ігорович Крисоватий розповів гостю про вищий навчальний заклад й своє бачення розвитку освіти в Україні.

Спілкуючись із Шоном Хіксом, ректор зазначив: «Сьогодні володіння іноземними мовами – це нагальна необхідність, а не привілей. Тільки вивчаючи закордонний досвід, спілкуючись із студентами та науковцями європейських країн, беручи участь у міжнародних конференціях та проектах, ми можемо розвиватися та бути конкурентоздатними на ринку освітніх послуг. Основним рушієм прогресу і найбільшою цінністю у світі визнаються знання. Тому система освіти кожної держави, яка прагне до поступального розвитку, повинна відповідати умовам, які на освіту покладає нова система економіки, нова система міжнародного устрою, потреби самої держави. Володіння іноземними мовами – це інструмент, за допомогою якого ми отримуємо сучасні знання, досвід, формуємо свою модель розвитку».

Шон Хікс перебуватиме в Україні два роки й матиме можливість попрацювати зі студентами та науковцями ТНЕУ. «Я дуже радий, що приїхав у Тернопіль. Мені подобається працювати з молоддю. Дуже хочу, щоб наша співпраця з професорсько-викладацьким колективом була результативною, а я беру на себе зобов’язання вивчити українську мову», – сказав Шон.

До діалогу долучилася завідувач кафедри іноземних мов та професійної комунікації Н. С. Лиса. Спілкуючись, колеги окреслили напрями роботи та погодили організаційні питання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com