Вартість харчування у садочках Чорткова не зросте

Найважливішими питаннями, які вирішувались на черговому засіданні виконавчого комітету, були питання про встановлення вартості харчування для дітей у 2017 році за рахунок коштів міського бюджету та коштів батьків. Цю інформацію довела до членів виконавчого комітету начальник управління освіти, молоді та спорту Людмила Поліщук.

Так, вартість харчування дітей в Чортківській загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів на 2017 рік складатиме: 29,05 грн. – для дітей віком від 6 до 10 років, 33,52 грн. – для дітей віком від 10 до 13 років і 34,15 грн. – для дітей віком від 13 років і старших.

Вартість харчування для дітей пільгових категорій (дітей-сиріт; дітей-інвалідів; дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей з малозабезпечених сімей; дітей, які прибули із зони АТО; дітей, батьки яких є учасниками АТО) складатиме 15,00 грн. – для 1-4 класів і 18,00 грн. — для 5-11 класів.

Незважаючи на рівень інфляції в Україні і ріст цін на продукти та комунальні послуги, міський голова Володимир Шматько вніс пропозицію, щоб батьківська плата за харчування у дошкільних навчальних закладах залишилася на рівні 2016 року — 6.40 грн. – для дітей віком до 3-х років та 9,00 грн. – для дітей віком від 3-х до 6-ти років. Також вирішено звільнити від плати за харчування у дошкільних навчальних закладах дітей окремих категорій, а саме:
– батьків (осіб, які їх замінюють) у сім’ях, де сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму;
– дітей, батьки яких є учасниками АТО;
– дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, дітей-інвалідів.

Розмір плати для батьків, які мають трьох і більше дітей з числа сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу”, а також батьків, з числа багатодітних сімей, в яких двоє і більше дітей відвідують дошкільні навчальні заклади, погоджено зменшити на 50%. Члени виконавчого комітету одноголосно схвалили ці рішення.

Впродовж засідання виконавчого комітету було розглянуто 15 запитань, 13 з них схвалено, 2 – запропоновано довивчити. Зокрема, розглянуто і прийнято відповідні рішення з питань присвоєння поштових адрес на житлові будинки та нежитлові приміщення, надання дозволу на видалення зелених насаджень на території міста Чорткова та ін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com