На Тернопільщині на 1 вакантне місце претендує 9 безробітних

На 1 січня цього року на одне вільне робоче місце на Тернопільщині претендували 9 безробітних.

Наприкінці минулого року на ринку праці Тернопільщини намітилась позитивна тенденція. Так, роботодавці області протягом листопада-грудня 2016-го запропонували місцевим центрам зайнятості на 39,3 відсотка вакансій більше, аніж у відповідному періоді 2015-го. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.

Кількість роботодавців, які у листопаді-грудні 2016 року звернулися до обласної служби зайнятості за сприянням в укомплектуванні вільних робочих місць і посад, збільшилась на 23,1 відсотка. А це посприяло зменшенню навантаження на 1 вільне робоче місце, яке на 01.01.2017 склало 9 безробітних, тоді як на початку минулорічного січня цей показник сягав 13 осіб, повідомляє прес-служба обласного центру зайнятості.

За словами Василя Олещука, торік підприємства краю, як і раніше, найбільше потребували фахівців робітничих професій. Існував великий попит на продавців, водіїв автотранспортних засобів, кухарів, офіціантів, швачок, підсобних робітників і вантажників. Схоже, така тенденція збережеться й цьогоріч.

«Ми очікуємо, – сказав директор ОЦЗ, – що в 2017 році за пошуком роботи до нас звернуться близько 22-ох тисяч безробітних, а роботодавці Тернопільщини нададуть місцевим центрам зайнятості до 35 тисяч вакансій».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com