В Тернополі має запрацювати сім котелень на альтернативних видах палива

Сім котелень, на альтернативних джерелах палива – торф’яній крихті, мають запрацювати в Тернополі до кінця опалювального сезону.

Поки що першими на таке опалення переходять дитячі садки, школи та лікарні. Згодом, після прийняття закону, на подібні котельні переведуть житлові будинки тернополян.

За словами очільника міста Сергія Надала, це важливий крок на шляху до того, аби Тернопіль став першим містом України, яке на 100 % відмовиться від опалення російським газом. Крім того, такий проект суттєво зекономить вартість опалення.

– На жаль, ми не можемо впливати на розмір тарифів, оскільки вони регулюються національною комісією. Проте, нашим головним завданням зараз є розробка заходів, які зможуть дати тернополянам більше зекономити на опаленні і більш раціонально використовувати тепло. Саме тому з 2016 року ми почали впроваджувати в Тернополі поступовий перехід котелень з газом на альтернативні види палива. Зокрема, використовуємо місцеве паливо, як це роблять у багатьох країнах Європи, – розповів Сергій Надал.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com