У Бучачі хочуть спорудити пам’ятник Героям Небесної сотні

Неодноразово органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськими активістами, учасниками Майдану, військовослужбовцями та волонтерами Бучача обговорювалося питання спорудження в районі пам’ятного комплексу. Проте сьогодні ще не досягнуто єдиної позиції щодо місця розміщення та проекту пам’ятника.

Питання проведення конкурсу на кращу проектну пропозицію спорудження пам’ятника Героям Небесної Сотні у Бучачі обговорено на засіданні, яке відбулось під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Івана Кузя та голови районної ради Віталія Фреяка.

В робочому засіданні взяли участь як фахівці галузі культури, так і активісти, волонтери та військовослужбовці, депутати району. Думок, пропозицій, проектів в ході робочого засідання озвучено надзвичайно багато, потребує уважного та виваженого підходу питання визначення місця розміщення монументальної споруди, тому єдиного рішення не прийнято.

Питання залишається відкритим ще на деякий час, проте в рамках робочої зустрічі вдалося визначити три-чотири пріоритетних місця розташування пам’ятника Героям Небесної Сотні, з врахуванням яких фахівцями мистецької справи буде розроблено проектні пропозиції щодо спорудження пам’ятника.

Метою наступної робочої зустрічі стане визначення кращих концептуальних проектів спорудження пам’ятника Героям Небесної Сотні, які запропонують для обговорення жителям району та формування кошторису витрат, джерел фінансування відповідних робіт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com