Тернопільські студенти розповіли, що їх вразило у польських клініках? Фото

Студенти стоматологічного факультету Тернопільського медуніверситету Анна Чикита, Катерина Машкова, Валентина Кузьмінська та четвертого курсу Світлана Перитятко, Павло Островський та  Юрій Шанайда нещодавно повернулися з виробничої практики у Польщі, де вони упродовж двох тижнів в клініках міста Вроцлав вдосконалювали свої лікарські навички.

Незмінним організатором і координатором співпраці між нашими університетами є почесний професор Тернопільського державного медичного університету

Войцех Барг , який організував для наших студентів незабутню практику у спеціалізованих відділеннях Вроцлавських лікарень.

«Аж не віриться, що протягом такого короткого періоду часу можна перейняти стільки корисного досвіду. У нас були практичні заняття з таких дисциплін, як щелепно-лицева хірургія, де нас вразили новітніми технологіями проведення пластичних операцій;

ортодонтія, парадонтологія (як окрема галузь стоматології); дитяча стоматологія, де нам показали сучасні методи лікування та психологічні прийоми пошуку підходу до малюків з використанням ігор, картинок та різноманітних відеороликів. Проте найбільше мене вразило проходження практики на кафедрі хірургічної стоматології. Привітні викладачі та велика кількість складних операцій з видалення зубів створили для мене та Марини Марценюк чудову нагоду попрацювати навіть в поза аудиторний час.

Ми видаляли зуби, асистували лікарям та набиралися такого дорогоцінного досвіду.  А ще нам пощастило навчитися на практиці лікувати лейкоплакію унікальним методом за допомогою фотодинамічної терапії», – розповіла студентка 5 курсу Анна Чикита.

Як зазначив Юрій Шанайда, зимова практика у Медичному університету Вроцлава – це, насамперед, неймовірна можливість ознайомитися з новітніми технологіями та оволодіти технікою роботи з ними. Ми отримали чудовий досвід роботи на сучасному обладнанні, ознайомились з незвичною для нас системою навчання.

«Мені дуже сподобалося, що викладачі давали нам змогу власноруч виконувати певні маніпуляції або ж асистувати їм під час надання допомоги пацієнтам. Згідно зі складеним розкладом, ми змогли відвідати та ознайомитися з принципами роботи різних кафедр університету. Окрім того, побачили частину визначних місць Вроцлава у вільний від занять час.

Я вважаю що зимова практика у Медичному університеті Вроцлава (Польща) стала вагомим етапом у професійному розвитку кожного з її учасників.

Студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського отримали практичний досвід і незабутні враження під час проходження практики в клініці міста Вроцлав. Наступного року майбутні лікарі ТДМУ також зможуть відпрацювати практичні навички в клініках Польщі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com