З Тернопільщини на контракту службу відправили двох жінок, які втратили у АТО родичів

Зустріч відбулася у Борщівському районному військовому комісаріаті з ініціативи його очільника – підполковника Богдана Вербіцького.

Молодший лейтенант Сергій Шаповал, командир механізованого взводу 14 бригади повідомив, що  при відборі добровольців-контрактників  перевага надається людям, котрі вже мають військову спеціальність або навіть мають бойовий досвід, хоча приймаються і без досвіду, але вмотивовані. Сергій Шаповал зазначив, що солдати (рядовий склад) отримують від 7 тисяч гривень, офіцери – від 9 тисяч. У зоні АТО кожному доплачують ще 6 тисяч (на першій лінії оборони, на другій – 2,5 тисячі).

Підписувати контракти з добровольцями прибув і старший офіцер обласного військового комісаріату майор Дмитро Мерзлікін. «Армія потребує нині офіцерів на контрактну службу,  хоч для них існує вже обмеження за віком – до 45 років… Крок за кроком ми не відвойовуємо, а повертаємо свою територію. Вона була і буде нашою – завжди»,- зазначив майор.

Також у неділю з райвійськкомату м.Борщів відправили до Збройних Сил України на контрактну службу добровольців зі сходу нашої держави. Їх було троє: двоє з Дніпропетровської області – Олексій Забутний та Юлія Капітоненко, а також Євгенія Лісогор з усім відомої стражденної Авдіївки. Олексій уже був у зоні АТО (у складі міліцейських загонів). Юля втратила на цій війні брата – він загинув як боєць 93 бригади у Пісках 2014 року. Женя на цій війні втратила майже все. Знайшов їх (і вони його) у соціальних мережах майор Сергій Ткач, начальник відділення призову та комплектування, заступник районного військового комісара. Відтепер дві жінки та чоловік – військовослужбовці за контрактом 80 окремої штурмової аеромобільної бригади, котра входить до складу спільної польсько-литовсько-української військової одиниці. Богдан Вербіцький влаштував їм незабутні проводи, зазначивши, що це – приклад для мешканців Борщівщини. Гості були задоволені відвідуванням нашого краю, його гостинними людьми.

Голова райдержадміністрації Людмила Юзьків, проводжаючи військовослужбовців, зазначила: «Ми маємо одну Україну, котру треба боронити. Бачимо, що не всі люди, котрі проживають там, на Сході, упереджено ставляться до нас, галичан.»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com