В Тернополі студенти мають платити повний квиток за проїзд у маршрутках

Тернополянин Олександр поцікавився на сайті міської ради, чому водії маршруток відмовляються перевозити студентів місцевих вищих навчальних закладів за половину ціни, як у це відбувається у тролейбусах.

“Хочу запитати про вартість проїзду в маршрутках міста Тернополя для студентів. Скільки вона складає? В статтях інтернет-видань вказано, що вартість повинна складати 2 грн для учнів та студентів, як в електро- так і в автотранспорті. Але чомусь не усі водії маршруток проінформовані про зміну вартості проїзду для студентів при наявності студентського квитка. І не хочуть перевозити студентів за законні дві гривні, а вимагають 4, як і стандартна вартість проїзду”, – пише чоловік.

Спеціалісти міської ради повідомили, що пільговий проїзд для студентів діє лише у соціальних маршрутках.

“Відповідно до рішення виконавчого комітету від 28.12.2016 року № 1150 “Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом” визначено що,  вартість проїзду одного учня та студента становить 2 грн. в автобусах, що працюють в звичайному режимі руху (“соціальні”).

“Соціальні” автобуси працюють на маршрутах №№ 1а, 2, 6а, 7(1 автобус), 9, 10 (1), 11(1), 12(1), 17, 18(1), 19(1), 20А, 21, 22А, 23(1), 24, 25(1), 27 (1), 28(1), 31(1), 32.

Отже, студенти мають пільги на проїзд лише в тролейбусах та “соціальних” автобусах. Додатково умовами договору передбачено, що Перевізник “Забезпечує проїзд учнів загальноосвітніх шкіл з 50-відсотковою знижкою вартості проїзду, але не менше вартості проїзду 2 (дві) грн, на період навчального року, крім канікул, за рахунок власних коштів”, в автобусах що працюють в режимі маршрутного таксі”, – йдеться у повідомленні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com