На Лановеччині стало менше “криміналу”

Про ефективність заходів, які вживаються для забезпечення дієвої боротьби із злочинними проявами та корупцією доповів на засіданні колегії райдержадміністрації начальник Лановецького відділення поліції Кременецького ВП ГУНПУ в Тернопільській області Василь Бурик.

Забезпечення конституційних прав громадян, негайне реагування на заяви та повідомлення про кримінальні правопорушення, повнота їх реєстрації, законність і обґрунтованості прийнятих рішень є одним із найактуальніших питань оперативно-службової діяльності, – зазначив доповідач.

– Районною державною адміністрацією та правоохоронними органами проводились спільні організаційно-практичні заходи, спрямовані на реалізацію державної політики у сфері запобігання та виявлення корупції, на зміцнення законності і правопорядку, на забезпечення виконання заходів Державної програми щодо реалізації засад державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2015-2017 роки.

Зокрема, в 2016 році Лановецьким ВП Кременецького ВП ГУНП в Тернопільській області зареєстровано 148 кримінальних правопорушень, що на 10,8% менше ніж за аналогічний період 2015 року (166), з них тяжкі та особливо тяжкі – 40, що на рівні 2015 року.

Проте, збільшились крадіжки приватного майна (53 проти 52); тілесні ушкодження середньої важкості (1 проти 0), зґвалтування (1 проти 0).

Зменшились грабежі (1 проти 2); шахрайства (2 проти 27); незаконні поводження зі зброєю (2 проти 5).

Загалом упродовж звітного року повідомлено про підозру 88особам, які скоїли 119 злочинів, у т.ч. 24 зареєстровано тяжких та особливо тяжких злочинів. Розслідувано та направлено до суду із обвинувальними актами 119 кримінальних проваджень, у т.ч. 24 – щодо скоєних тяжких та особливо тяжких злочинів.

На 9 злочинів менше розкрито кримінальних правопорушень учинених у минулі роки (12 проти 21 за аналогічний період минулого року).

На кінець 2016 року знаходилося в провадженні 284 кримінальних проваджень.

Сума збитків по кримінальних правопорушеннях становили 76787 гривень, добровільно відшкодовано 71719 гривень, або 93,4% від загальної суми.

На обліку перебуває 105 осіб, що вчинили насильство в сім’ї. Упродовж звітного періоду по ст. 173-2 КУпАП (вчинення насильства в сім’ї, невиконання захисного припису або не проходження корекційної програми) складено 144 адміністративних протоколів.

За порушення адміністративного законодавства працівниками ДІМ у 2016 році складено 491 адміністративних протоколів, що на 5,58% менше ніж в минулому році (520).

Забезпечено охорону громадського порядку під час проведення 347 масових заходів, з яких: 49 – спортивні та культурно-видовищні, 292 – релігійного та соціально-політичного характеру.

Впродовж звітного періоду проведеними заходами при здійсненні оперативно – розшукової діяльності щодо виявлення корупційних правопорушень не задокументовано фактів корупційних діянь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com