Деякі підприємці з Тернопільщини вже допродавалися…

Впродовж січня-лютого цього року працівники відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Тернопільській області в рамках виконання заходів щодо зменшення тіньового обігу підакцизних товарів провели 26 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами.

За порушення норм чинного законодавства до них застосовано фінансові санкції на суму майже 135,5 тис. гривень.

За результатами проведених перевірок зафіксовано 23 порушення Закону України Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (зі змінами та доповненнями), в тому числі 7 фактів реалізації алкогольних напоїв особам, які не досягли 18 років.

Крім того, встановлено 17 порушень Закону України від 06.07.1995 №265/95ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

На підставі матеріалів перевірок анульовано 58 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями, в тому числі 4 ліцензії за порушення вимог ст. 15-3 Закону України №481 в частині продажу алкогольних напоїв особам, які не досягли 18 років.

Анульовано також 45 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Відділ організації роботи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com