На Тернопільщині змагалися бригади “швидкої допомоги”. Фото

У місті Кременець Тернопільської області стартував ІІ Регіональний зимовий чемпіонат бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги з міжнародною участю “Кременецькі медичні раллі-2017”.

У змаганнях взяли участь 18 команд, зокрема бригади центрів екстреної медичної допомоги і медицини катастроф із Рівного, Луцька, Ужгорода, Івано-Франківська, Чернівців, Хмельницького, Вінниці, Дніпра, Черкас, Полтави, Чернігова, Тернополя, приватної клініки «Добробут» (м.Київ), клінічного госпіталя Державної Прикордонної служби м. Львова, військово-медичного клінічного центру Західного регіону.

Долучилися до масштабного заходу і іноземні команди-учасниці змагань із міст Каунас (Литва), Краків (Республіка Польща), Бєльско-Бяло (Республіка Польща). Фахівці УДСНС України у Тернопільській області виступили співорганізаторами змагань, та безпосередньо залучалися до проведення двох етапів: ліквідація наслідків ДТП та дії під час масового ураження людей.

Окрім цього, працівники Кременецького районного відділу розгорнули пункт обігріву, в якому учасники змагань та глядачі могли зігрітися та випити гарячих напоїв.

Як зазначив, начальник лікарсько-експертної комісії Управління Богдан Ягельський, дані змагання дають можливість навчитися представникам різних служб цивільного захисту (а це і фахівці ДСНС, Національної поліції, медики) тісно співпрацювати під час виникнення різного роду надзвичайних подій. Тому що лише професійно організована співпраця цих служб допоможе звести до мінімуму матеріальні та людські втрати.

Три основні нагороди було вручено командам екстреної допомоги Литви та Польщі. Абсолютним чемпіоном стали медики Каунаса, а дві команди з Кракова посіли другу і третю сходинки. Також була номінація «Кращі українські команди», в якій отримали найсильніші українські колеги отримали цінні призи та медалі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com